space0.jpgScreenshot 2021-11-03 at 10-31-57 Головна — Дружківська міська рада.pngedit9.jpgspace0.jpg

Міністерство охорони здоров'я інформує

“... у разі коли особа, що звертається для встановлення інвалідності, не може прибути на огляд до медико-соціальної експертної комісії, така комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії”. 

Таким чином, якщо дитина з інвалідністю, якій виповнилось 18 років, не може прибути на огляд до медико-соціальної експертної комісії, така комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення ЛКК.

Проведення медико-соціальної експертизи за направленням лікарсько-консультативної комісії здійснюється незалежно від місця реєстрації, проживання або перебування особи, яка звертається для встановлення інвалідності.

Нагадуємо, що оформити інвалідність особам, які перебувають за кордоном, під час дії воєнного стану в Україні також можливо. Для цього людині необхідно надіслати медичні документи й обстеження українською мовою до сімейного або лікуючого лікаря на території України для оформлення «Направлення на МСЕК» (форма 088/о). Докладніше: https://bit.ly/3Sz0wDn.

Також звертаємо вашу увагу, що в період дії воєнного стану для отримання соціальних виплат особам з інвалідністю проходити повторний огляд для підтвердження інвалідності НЕ потрібно, оскільки згідно з постановою КМУ № 390 термін дії інвалідності та індивідуальна програма реабілітації (ІПР) подовжені на період дії воєнного стану.

Відмова у дистанційному обслуговуванні, вимоги обовʼязково прибути на проходження комісії та ігнорування зазначених постанов КМУ є прямим порушенням чинного законодавства та ваших громадянських прав та свобод. Якщо ви стикнулися з таким випадком, просимо негайно повідомляти нас за номером: 0 800 60 20 19

viber_2022-10-27_10-10-45-705.jpg

  • ban contact
     
  • ban contact
     
  • ban contact
     
  • ban contact
     
  • ban contact
     

Фотогалерея

Misto 14
Misto 14
Misto 08
Retro 63