space0.jpgScreenshot 2021-11-03 at 10-31-57 Головна — Дружківська міська рада.pngedit9.jpgspace0.jpg

До уваги роботодавців!

Міський центр зайнятості інформує

Дружківський міський центр зайнятості нагадує, що згідно до Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 16 травня 2013 року №271 зі змінами

     Вам необхідно у термін до 31.01.2022 надати інформацію про зайнятість та працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, за затвердженою формою.

   За консультаціями звертайтеся до Дружківського міського центру зайнятості  або за тел. 050-76-73-285 Тищенко Тетяна Володимирівна.


 Наслідки нелегальної праці

     Нелегальна праця – це використання роботодавцями найманої робочої праці без належного оформлення трудових відносин.

     Небезпека нелегальної зайнятості, полягає у тому, що бюджет недоотримує кошти, мінімізуються надходження до Пенсійного фонду, а особливо в тому, що люди не матимуть змоги отримати пенсію, яка відповідає рівню їхньої реальної зарплати.

 Крім того у разі вивільнення у випадку скорочення чисельності або штату працівників, або ж при виникненні проблем зі здоров’ям, працівник не отримає компенсаційних виплат і оплати лікарняного листа, або вони розраховуватимуться тільки з офіційної, малої заробітної плати.

   Якщо раніше до роботодавців за порушення трудового законодавства застосовувались тільки адміністративні санкції, то відтепер з’явились і фінансові санкції.


 Шановні роботодавці!

Ви можете звернутися до служби зайнятості за отриманням компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу, якщо:

  • ви працевлаштовуєте внутрішньо переміщених осіб;
  • приймаєте працівників на роботу за сприяння служби зайнятості;
  • укладаєте строкові трудові договори;
  • у вас відсутня заборгованість зі сплати єдиного внеску.

Додаткову інформацію можна отримати у Дружківському міському центрі зайнятості

Компенсація роботодавцям витрат на оплату праці здійснюється відповідно до статті 241 Закону України «Про зайнятість населення»: та Порядку № 696 від 8 вересня 2015 року (зі змінами).

За інформацією

Дружківського міського центру зайнятості


Офіційне оформлення трудових відносин з найманими працівниками, сьогодні залишається актуальним та важливим питанням.

 

   Наявність трудового договору гарантує працівнику право на основну та додаткову відпустки, оплату лікарняного, дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, допомогу по безробіттю, соціальні гарантії, встановлені колективним договором, соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та пенсійне забезпечення.

   Для роботодавців використання легальної праці дає можливість підпорядковувати працівників правилам трудового розпорядку; проводити навчання, підвищення кваліфікації своїх працівників, щоб підвищити якість виробничого процесу та скористатися механізмом відшкодування державою витрат роботодавця на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за кожного офіційно працевлаштованого працівника.

    Також, слід пам’ятати, що на роботодавців, які допустили до роботи працівника, без офіційного трудового договору, очікують фінансові санкції.  Легалізація праці – є завданням загальнонаціонального масштабу, виконання якого забезпечить соціальні гарантії громадян у майбутньому та сприятиме процвітанню і розвитку бізнесу

  • ban contact
     
  • ban contact
     
  • ban contact
     
  • ban contact
     
  • ban contact
     

Фотогалерея

Misto 14
Misto 14
Misto 08
Retro 63