Внаслідок бойових дій у Донецькій області постраждали 60 працівників, 11 з них загинули

З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах Донецької області зафіксовано 35 випадків травмування та/або смерті працівників.
Під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії постраждали 60 працівників (+1 за останній тиждень), 11 з них загинули.

Щодо кожного випадку поранень або смерті працівників внаслідок бойових дій організовується робота з розслідування за участю фахівців Фонду соціального страхування України. За результатами роботи створених комісій за 17 випадками розслідування завершені, за 16 випадками - тривають.
Усі працівники, постраждалі під час роботи внаслідок бойових дій, забезпечуються страховими виплатами і медико-соціальними послугами за рахунок коштів Фонду.
Потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я крім одноразових допомог також забезпечуються Фондом щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.