До уваги мешканців міста!

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вітає підписання Президентом України Володимиром Зеленським Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України”, ухвалений парламентом 19 червня 2022 року.

“Цей закон посилить позиції української мови та стимулюватиме розвиток українського книговидання і книгорозповсюдження шляхом ефективної протидії колонізаторській політиці російщення України. Відтепер книги видаватимуться мовою оригіналу, в українських перекладах, мовами ЄС і корінних народів України.
Серед головних завдань стратегічно важливого документа - заборона імпорту видавничої продукції з держави-агресора та недопущення руйнівного російського впливу на український книжковий ринок. Переконаний, що такі зміни сприятимуть збільшенню українськомовного культурного продукту, суттєво зміцнять книжкову сферу, утвердять роль держави в захисті національних інтересів в умовах війни”, - наголосив Тарас Кремінь.

Нагадаємо, що в третьому Річному звіті Уповноваженого із захисту державної мови “Про стан дотримання Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” у 2022 році” підписання цього закону - серед основних рекомендацій.