Дружківська філія ДУ «ДОНЕЦЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ»  інформує

Профілактика серцево-судинних захворювань
Серцево-судинні захворювання є основними причинами смертності й одними з основних факторів інвалідності в усьому світі.  За  показником смертності наша країна лишається одним зі світових лідерів.
Згідно з даними ранжування на  серцево-судинні захворювання приходиться найбільша кількість смертей – більше 60% (в довоєнний період).

Вплинути на зменшення тягаря серцево-судинних захворювань  можна, якщо зменшити основні фактори ризику серед населення, що призводять до втрати здоров'я та передчасної смерті:
1. Шкідливі звички, такі як вживання алкоголю, куріння – одна з головних причин виникнення серцево-судинних захворювань, так як викликають підвищений артеріальний тиск, порушення кровообігу, запалення судин, в подальшому атеросклероз, тромбоз судин тощо, що призводить до інфарктів, інсультів, інших патологій органів і систем. Кинути вживати алкоголь, кинути курити - найкраще рішенням, яке ви можете прийняти для здоров’я свого серця,  здоров’я легеневої, нервової системи та організму в цілому.

Детальніше: (https://www.facebook.com/photo/?fbid=310291721691767&set=a.168556135865327)