20 лютого - День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо десятки тисяч загиблих від російської зброї.

Це жалобний день, але він не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати свободу та незалежність України.

20 лютого 2014 року в середмісті столиці України загинула найбільша кількість осіб – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, обстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.

Це була перша битва російсько-української війни, битва за наші цінності, за наше європейське майбутнє, за нашу свободу. Саме тоді, під час Майдану, подвиг Небесної Сотні мобілізував українське суспільство на боротьбу, яка триває й досі.

Сьогодні тисячі українців стали на захист Батьківщини, для того щоб закінчити Перемогою війну з російським агресором, відновити територіальну цілісність України та побудувати сучасну процвітаючу європейську державу.

Вічна пам’ять і Слава Героям! Вони не вмирають, а навічно залишаються нашою славою та Небесними захисниками України!

https://youtu.be/-9u9Fx9CN-g