Реалізується проект «Точка дотику»

Міжнародним благодійним фондом «Альянс громадського здоров’я»  реалізується проект «Точка дотику». Метою проекту є соціальна адаптація та формування навичок, необхідних для повсякденного життя ветеранів, які тотально втратили зір.

Реабілітація триватиме 4 тижні у місті Львів, залучаються ерготерапевт, психолог, фахівці із спеціальної освіти, фізичний терапевт, фахівці з орієнтування в просторі, які мають необхідну кваліфікацію та багатий досвід навчання ветеранів.
Cпочатку фахівці проводять скринінг фізичного і психологічного стану кожного учасника навчання, щоб правильно розрахувати фізичне навантаження, тривалість занять та сформувати індивідуальну програму навчання.

Під час проходження реабілітації ветеранів навчають користуванню різними гаджетами, які допоможуть у самообслуговуванні, опануванні спеціальних програм та користуванні телефоном і ноутбуком.

Після навчання всі ветерани та їх родини отримають підтримку фахівців за місцем постійного проживання.

Реабілітація ветеранів відбуватиметься на базі Навчально-реабілітаціи‌ного центру «Левеня». Для ветеранів та супроводжуючих осіб курс реабілітації, проживання та харчування є безкоштовним, проїзд відшкодовується благодійним фондом.

Контактна особа для зв’язку:
Варбан Марина, 050-974-56-50, 050-334-54-30.

За інформацією Управління з питань ветеранської політики Донецької облдержадміністрації (https://www.facebook.com/VeteranDonODA).