9 березня - День народження Тараса Григоровича Шевченка

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. В Україні це Тарас Шевченко, людина, життєвий приклад та творчість якої зіграли важливу роль у становленні державності.

9 березня є особливим днем для українців, адже цього дня відзначається День народження Тараса Григоровича Шевченка – нашого пророка, Великого Кобзаря і українського генія.

Сьогодні, коли Україна духовно відроджується та бореться за утвердження своєї територіальної цілісності, поет сприймається як уособлення сили й енергії  нашого народу, а його спроможність до боротьби за свободу є дороговказом.

З нагоди відзначення 210-ї річниці від дня народження видатного українського поета, прозаїка, мислителя та живописця Тараса Шевченка, начальник Дружківської міської військової адміністрації Сергій Боєвський вшанував його пам’ять хвилиною мовчання та покладанням квітів до погруддя Кобзаря.

Кобзар мріяв про ті часи, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію нашого народу. Він був не лише поетом, а й борцем за визволення українського народу. І до того часу, поки в нас є таке потужне джерело мужності і патріотизму, як Шеченкове слово, Україна живе і житиме!

Попри час Шевченко залишається апостолом правди – він і нині живий! Цей феномен криється у живому щирому слові Тараса, що іноді бринить як струна, а іноді подібне до гострого важкого меча.

«Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!»

photo_2024-03-09_10-00-04 (2).jpg

photo_2024-03-09_10-00-04.jpg