Наша держава здобула нові дипломатичні перемоги

Під час візиту Президента Володимира Зеленського до Великої Британії Україна підписала ще дві важливі безпекові угоди. Зі Словенією та Чехією.

З Прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою підписали угоду, що передбачає чеську допомогу Україні поставками боєприпасів, стрілецькою зброєю, дронами, засобами РЕБ та важкою технікою.

З Прем’єр-міністром Словенії Робертом Голобом підписали угоду щодо надання військової та гуманітарної допомоги Україні, а також навчання наших бійців.

У документах, які розраховані на 10 років, закріплені співпраця у сфері оборонної промисловості, постачання боєприпасів, підготовка українських військових, пакети допомоги, фінансова та гуманітарна підтримка.
Згідно з угодами країни співпрацюватимуть у пошуку джерел фінансування для української оборонної промисловості, також у них закріплено всебічну підтримку майбутнього членства України в ЄС та НАТО.

Загалом Україна підписала вже 25 двосторонніх безпекових угод: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією, Норвегією, Японією, США, ЄС, Естонією, Литвою, Польщею, Люксембургом, Румунією, Чехією та Словенією.

За кожною стоїть щоденна праця Глави держави і його команди.
Дякуємо союзникам, які пліч-о-пліч із нами допомагають в боротьбі з ворогом!

viber_2024-07-19_16-10-47-423.jpg