Надання матеріального забезпечення застрахованим особам Донецької області в умовах воєнного стану

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, попри воєнний стан у країні, докладає максимум зусиль для повного та своєчасного фінансування лікарняних та інших допомог працівникам області.

Фінансування допомог у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності, по вагітності та пологах, на поховання здійснюється управлінням за заявами-розрахунками, що надаються страхувальниками до Фонду та містять інформацію про нараховані застрахованим особам суми матеріального забезпечення та окремих виплат потерпілим на виробництві за їх видами.

У період воєнного стану можливість отримати допомоги за рахунок коштів Фонду мають застраховані особи, які проживають на підконтрольній українській владі території і чиї роботодавці не мають можливості через бойові дії опрацювати лікарняний і подати його до Фонду на оплату. Допомога у такому випадку надається напряму, безпосередньо через робочий орган Фонду за місцем проживання, до якого звертається застрахована особа.

Так, з початку війни відділеннями управління Фонду в Донецькій області прийнято від страхувальників заяв-розрахунків для фінансування матеріального забезпечення для більш ніж 35 тис. застрахованих осіб на суму понад 252,4 млн грн, у тому числі:

- на допомоги по тимчасовій непрацездатності – 201,9 млн грн;

- допомоги по вагітності та пологах – 50,1 млн грн;

- допомоги на поховання – 0,4 млн грн.

 Нагадуємо, слідкувати за станом оплати лікарняних працівники можуть онлайн у телеграм-каналі Фонду https://t.me/socialfund за тегами #фінансування_оперативно та #фінансування_страхувальників.

Інформацію щодо здійснення всіх страхових виплат, допомог за лікарняними, декретних допомог та ін. можна отримати за телефонами гарячих ліній відділень управління у посиланні http://www.fssu.gov.ua/fse/control/don/uk/publish/article/112137.