Документ № 400 від 21.08.2019 р. Чинний

  Пов’язані документи

Пов’язані документи відсутні

  Історія документу

Історія відсутня

Публікація документу

23.08.2019


ДРУЖКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

21.08.2019 м. Дружківка №400
 
Про організацію харчування учнів та студентів у 2018-2019 навчальному році

За період 2018 - 2019 навчального року для харчування учнів загальноосвітніх закладів міста, комунальним підприємством Дружківської міської ради «Громадське харчування» реалізовано обідньої продукції на суму 8385,1 тисяч гривень, у тому числі за 6 місяців 2019 року – 4584,4 тисяч гривень.

         Харчування    учнів     загальноосвітніх    шкіл   та    навчально-виховних     комплексів (далі – НВК) здійснювалось за місцем навчання через 12 одиниць їдалень та 1 роздавальню на 1658 посадочних місць. Норматив забезпеченості посадочними місцями складає 3,4 при нормі 4,0.

Бюджетні кошти використані на харчування дітей пільгових категорій на суму 819,9 тисяч гривень, у тому числі за 2019 рік - 493,4 тисяч гривень та на харчування учнів 1-4 класів у сумі 1362,8 тисяч гривень, у тому числі за 2019 рік – 794,1 тисяч гривень.

Батьківська доплата за учбовий рік склала 6202,4 тисяч гривень, у тому числі на харчування учнів 1-4 класів - 1420,2 тисяч гривень

 Рівень охоплення гарячим харчуванням в поточному році в загальноосвітніх закладах міста становить 88 %. Всього охоплено харчуванням 4355 учнів. 665 учнів з категорійних сімей (з числа дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей, дітей учасників антитерористичної операції) отримували безкоштовне харчування на суму 13 грн. Пільговим було харчування для учнів 1-4 класів (6 грн з міського бюджету) та вихованців пришкільного інтернату (30 грн на добу за кошти міського бюджету).

         За поточний навчальний рік для харчоблоків шкільних їдалень було придбано наступне обладнання: їдальні шкіл № 6 та № 7 – морозильні камери; їдальня школи № 1 – холодильник; їдальня школи № 12 – ваги товарні ВТ-300. Проведено дооснащення харчоблоків шкіл столовим посудом – 2,5 тисячі  одиниць, столовими наборами – 1,0 тисяча одиниць, мийними засобами для посудомийних машин – 40 л, содою кальцинованою – 637 кг, марлею – 360 м, біохлором – 2,0 тисячі штук.         Всі шкільні їдальні укомплектовані столовим посудом, столовими наборами, миючими та дезінфекуючими засобами відповідно до нормативів, та всім необхідним торговельно-технологічним обладнанням, що дозволяє дотримуватися технологічного процесу приготування їжі. Парк торгово-технологічного обладнання становить 149 одиниць, в тому числі за поточний період був поповнений на 4 одиниці за рахунок коштів підприємства.         На сьогодні потребує заміни теплове обладнання по їдальням шкіл № 1, 6, 7, 8, 12, гімназії «Інтелект», НВК № 3, 11.         З метою забезпечення максимальної пропускної здатності торгових залів, всі шкільні їдальні працюють за методом самообслуговування з попереднім накриттям столів, що дозволяє по деяким шкільним їдальням одночасно обслуговувати близько 300 осіб.         Розрахунки за харчування здійснюються за груповими абонементами, які можна придбати у розповсюджувачів, призначених наказами по школах та НВК.         Всі шкільні їдальні забезпечені кадрами відповідно до штатного розпису. Працівники мають спеціальну підготовку, досвід роботи в системі дитячого харчування від 5 до 35 років.

В Дружківському житлово – комунальному коледжі Донбаської національної академії будівництва і архітектури укладено договір про організацію харчування студентів та співробітників на 50 чоловік з ФОП Гончаровим К.В, для організації харчування на базі їдальні «Bon appetit». В договорі обумовлено графік надання послуг та порядок розрахунків.  У навчальному корпусі № 1 є приміщення для приймання їжі для бажаючих харчуватись принесеними з собою стравами. Приміщення на 30 осіб обладнане мікрохвильовою піччю, електрочайниками, гарячим та холодним водопостачанням, тощо.

В Державному навчальному закладі «Дружківський професійний ліцей» харчування учнів у 2018-2019 навчальному році проводилося у створеному  в ліцеї буфеті-роздавальні  на 32 посадочних місця на основі договору поставки гарячих обідів, який було укладено з ФОП Гончаровим К.В., вартістю 22 грн. кожний. Видача порцій здійснюється по абонементній системі харчування на основі наданих заяв з наступним утриманням суми з стипендії. Харчуванням було охоплено понад 50 учнів.

          На підставі викладеного,   керуючись     статтею   30   Закону   України   від  21.05.1997

 № 280/97-ВР  “Про місцеве самоврядування в Україні” , виконком міської ради

 

ВИРІШИВ :

1. Інформацію   начальника  відділу  освіти  Дружківської  міської  ради  Лазебник  С.А.   про організацію  харчування  учнів  та  студентів  у   2018-2019   навчальному   році  прийняти до  відома.

  1. Відділу освіти Дружківської міської ради (Лазебник):

2.1. Забезпечити здійснення постійного контролю та нагляду за організацією харчування у навчальних закладах.

     2.2. Для здешевлення вартості харчування учнів продовжити практику надання шкільним їдальням в безкоштовне користування приміщень з освітленням, опаленням і  водою, холодильного та технологічного обладнання.

     2.3. Проводити роз’яснювальну роботу з учнями та батьками щодо збільшення охоплення харчуванням дітей у школах.

     2.4.  Забезпечити неухильне виконання нормативно-правових документів з питань організації харчування учнів загальноосвітніх шкіл.

  1. Комунальному підприємству Дружківської міської ради “Громадське харчування” (Фурман):

3.1. Забезпечити організацію харчування учнів загальноосвітніх шкіл відповідно до нормативних вимог.                       

     3.2. Забезпечити постачання шкільних їдалень продуктами натурального походження з високою харчовою та біологічною цінністю.

     3.3.Дотримуватися  порядку організації прийому, зберігання продуктів харчування, продовольчої сировини та технологічного процесу приготування їжі у шкільних закладах.

3.4. Забезпечити неухильне виконання нормативно-правових документів з питань організації харчування учнів загальноосвітніх шкіл.

3.5. Продовжити придбання посуду для проведення заміни того, що прийшов у непридатність для використання та не відповідає санітарним вимогам.

  1. Рекомендувати Дружківському технікуму Донбаської державної машинобудівної академії (Баштовий), Дружківському житлово-комунальному коледжу Донбаської національної академії будівництва і архітектури (Гололобов), Державному навчальному закладу «Дружківський професійний ліцей» (Пометун) продовжити роботу щодо створення умов для харчування студентів та забезпечення їх якісним харчуванням.
  1. Рекомендувати управлінню Держпродспоживслужби у м. Дружківці (Беспалов) посилити державний санітарно-епідеміологічний нагляд за організацією харчування дітей та студентів, своєчасно вживати заходи щодо попередження порушень санітарного законодавства.
  2. Координацію роботи щодо виконання даного рішення покласти на відділ освіти Дружківської міської ради (Лазебник) та відділ економіки, інвестиційно-інноваційного розвитку та енергоменеджменту виконавчого комітету Дружківської міської ради (Коротун).
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Слесаренко Н.Є.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міський голова                                                                                   В.С. ГНАТЕНКО