Пов’язані документи
Історія документу
Публікація документу
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ
21.08.2019 | м. Дружківка | №400 |
Про організацію харчування учнів та студентів у 2018-2019 навчальному році |
За період 2018 - 2019 навчального року для харчування учнів загальноосвітніх закладів міста, комунальним підприємством Дружківської міської ради «Громадське харчування» реалізовано обідньої продукції на суму 8385,1 тисяч гривень, у тому числі за 6 місяців 2019 року – 4584,4 тисяч гривень.
Бюджетні кошти використані на харчування дітей пільгових категорій на суму 819,9 тисяч гривень, у тому числі за 2019 рік - 493,4 тисяч гривень та на харчування учнів 1-4 класів у сумі 1362,8 тисяч гривень, у тому числі за 2019 рік – 794,1 тисяч гривень.
Батьківська доплата за учбовий рік склала 6202,4 тисяч гривень, у тому числі на харчування учнів 1-4 класів - 1420,2 тисяч гривень
Рівень охоплення гарячим харчуванням в поточному році в загальноосвітніх закладах міста становить 88 %. Всього охоплено харчуванням 4355 учнів. 665 учнів з категорійних сімей (з числа дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей, дітей учасників антитерористичної операції) отримували безкоштовне харчування на суму 13 грн. Пільговим було харчування для учнів 1-4 класів (6 грн з міського бюджету) та вихованців пришкільного інтернату (30 грн на добу за кошти міського бюджету).
В Дружківському житлово – комунальному коледжі Донбаської національної академії будівництва і архітектури укладено договір про організацію харчування студентів та співробітників на 50 чоловік з ФОП Гончаровим К.В, для організації харчування на базі їдальні «Bon appetit». В договорі обумовлено графік надання послуг та порядок розрахунків. У навчальному корпусі № 1 є приміщення для приймання їжі для бажаючих харчуватись принесеними з собою стравами. Приміщення на 30 осіб обладнане мікрохвильовою піччю, електрочайниками, гарячим та холодним водопостачанням, тощо.
В Державному навчальному закладі «Дружківський професійний ліцей» харчування учнів у 2018-2019 навчальному році проводилося у створеному в ліцеї буфеті-роздавальні на 32 посадочних місця на основі договору поставки гарячих обідів, який було укладено з ФОП Гончаровим К.В., вартістю 22 грн. кожний. Видача порцій здійснюється по абонементній системі харчування на основі наданих заяв з наступним утриманням суми з стипендії. Харчуванням було охоплено понад 50 учнів.
На підставі викладеного, керуючись статтею 30 Закону України від 21.05.1997
№ 280/97-ВР “Про місцеве самоврядування в Україні” , виконком міської ради
ВИРІШИВ :
1. Інформацію начальника відділу освіти Дружківської міської ради Лазебник С.А. про організацію харчування учнів та студентів у 2018-2019 навчальному році прийняти до відома.
- Відділу освіти Дружківської міської ради (Лазебник):
2.1. Забезпечити здійснення постійного контролю та нагляду за організацією харчування у навчальних закладах.
2.2. Для здешевлення вартості харчування учнів продовжити практику надання шкільним їдальням в безкоштовне користування приміщень з освітленням, опаленням і водою, холодильного та технологічного обладнання.
2.3. Проводити роз’яснювальну роботу з учнями та батьками щодо збільшення охоплення харчуванням дітей у школах.
2.4. Забезпечити неухильне виконання нормативно-правових документів з питань організації харчування учнів загальноосвітніх шкіл.
- Комунальному підприємству Дружківської міської ради “Громадське харчування” (Фурман):
3.1. Забезпечити організацію харчування учнів загальноосвітніх шкіл відповідно до нормативних вимог.
3.2. Забезпечити постачання шкільних їдалень продуктами натурального походження з високою харчовою та біологічною цінністю.
3.3.Дотримуватися порядку організації прийому, зберігання продуктів харчування, продовольчої сировини та технологічного процесу приготування їжі у шкільних закладах.
3.4. Забезпечити неухильне виконання нормативно-правових документів з питань організації харчування учнів загальноосвітніх шкіл.
3.5. Продовжити придбання посуду для проведення заміни того, що прийшов у непридатність для використання та не відповідає санітарним вимогам.
- Рекомендувати Дружківському технікуму Донбаської державної машинобудівної академії (Баштовий), Дружківському житлово-комунальному коледжу Донбаської національної академії будівництва і архітектури (Гололобов), Державному навчальному закладу «Дружківський професійний ліцей» (Пометун) продовжити роботу щодо створення умов для харчування студентів та забезпечення їх якісним харчуванням.
- Рекомендувати управлінню Держпродспоживслужби у м. Дружківці (Беспалов) посилити державний санітарно-епідеміологічний нагляд за організацією харчування дітей та студентів, своєчасно вживати заходи щодо попередження порушень санітарного законодавства.
- Координацію роботи щодо виконання даного рішення покласти на відділ освіти Дружківської міської ради (Лазебник) та відділ економіки, інвестиційно-інноваційного розвитку та енергоменеджменту виконавчого комітету Дружківської міської ради (Коротун).
- Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Слесаренко Н.Є.
Міський голова В.С. ГНАТЕНКО