ПОВІДОМЛЕННЯ про початок проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів до проекту містобудівної документації на місцевому рівні «План зонування території (зонінг) м. Дружківка Донецької області»

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та «Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 555 виконавчий комітет Дружківської міської ради повідомляє що з 23 квітня 2018 року по  23 травня 2018 року (включно) триватимуть громадські слухання щодо врахування громадських інтересів до проекту містобудівної документації на місцевому рівні «План зонування території (зонінг) м. Дружківка Донецької області».

Дане повідомлення є підставою для можливого подання пропозицій до містобудівної документації на місцевому рівні «План зонування території (зонінг) м. Дружківка Донецької області».

Інформація про мету, склад та зміст містобудівної документації

«План зонування території (зонінг) м. Дружківка» є містобудівною документацією, розробленою на всю територію міста на основі генерального плану відповідно Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», нормативно-правових актів державної влади, а також відповідно документів, що визначають основні напрямки розвитку міста, охорони та використання його культурної спадщини, навколишнього природного середовища.

Мета містобудівної документації на місцевому рівні:

- регулювання планування та забудови території міста з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів, раціональне використання території; створення сприятливих умов для залучення інвестицій у будівництво шляхом забезпечення можливості вибору інвестором найбільш ефективного виду використання земельної ділянки для містобудівних потреб;

- забезпечення вільного доступу громадян до інформації стосовно розвитку міста, взаємоузгодження інтересів громади та інвесторів;

- забезпечення сумісності забудови окремих земельних ділянок з оточуючою забудовою;

- сприяння реалізації завдань довгострокового розвитку міста з урахуванням історико-культурної спадщини та екологічного стану та збереження об’єктів культурної спадщини.

В «Плані зонування території (зонінг) м. Дружківка» визначаються умови і обмеження використання території міста, надається обґрунтування меж територіальних зон, встановлюються містобудівні регламенти, визначаються види переважного та супутнього використання земельних ділянок, граничні параметри дозволеного будівництва в цих зонах.

План зонування території (зонінг) м. Дружківка містить графічні (Схема зонування території міста, Схема зонування території (окремих частин) та текстові матеріали у двох томах, а також додатки, в яких надається інформація рекомендаційного змісту з процедурних питань.

Відомості про замовника та розробника містобудівної документації на місцевому рівні «План зонування території (зонінг) м. Дружківка Донецької області».

1. Замовник: Виконавчий комітет Дружківської міської ради.

2. Розробник: ДП Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М. Білоконя.

3. Підстава розроблення: Договір від 27.06.2017 за № 1460-01-2017 (за результатом проведення процедури відкритих торгів на закупівлю послуг).

Інформація про місце та строки ознайомлення з проектоммістобудівної документації.

З містобудівною документацією «План зонування території (зонінг) м. Дружківка» можна ознайомитися у строк 23 квітня 2018 року по 23 травня 2018 року (включно) у відділі містобудування та архітектури виконавчого комітету Дружківської міської ради за адресою: вул. Соборна, 16, каб. 312, 3-й поверх, тел.: 4-22-35 або на офіційному веб-сайті Дружківської міської ради у розділі «Поточна діяльність», підрозділ «Громадські слухання, обговорення».

Демонстраційний  матеріал  містобудівної документації буде розміщено  з 23 квітня 2018 року по  23 травня 2018 року (включно) в приміщенні виконкому Дружківської міської ради за адресою: вул. Соборна, 16, 3-й поверх біля каб.312, 315.

Відомості про строк подання і строк завершення розгляду пропозицій:

Зауваження та пропозиції приймаються від фізичних та юридичних осіб у строк з 23 квітня 2018 року по 23 травня 2018 року (включно) відділом містобудування та архітектури виконавчого комітету Дружківської міської ради, відповідно до Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого Постановою КМУ № 555 від 25.05.2011 року.

Поштою на адресу: Виконавчий комітет Дружківської міської ради, 84205, Донецька обл.,  м. Дружківка, вул. Соборна, 16.

В електронному вигляді:на електронну адресу: E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Інформація про результати проведення громадських слухань, щодо врахування громадських інтересів до проекту містобудівної документації на місцевому рівні «План зонування території (зонінг) м. Дружківка», буде розміщена на офіційному веб-сайті Дружківської міської ради у розділі «Поточна діяльність», підрозділ «Громадські слухання обговорення».

Виконавчий комітет Дружківської міської ради.

Містобудівна документація