ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК

ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ,

ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

 (відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

  1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, його категорія: Міське фінансове управління Дружківської міської ради (далі – управління); ***, м. Дружківка, Краматорський р-н, Донецька область, 84205; код ЄДРПОУ – 02312904; юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади.
  2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 34110000-1: Легкові автомобілі.
  3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-29-007687-a
  4. Найменування предмету закупівлі: Службовий легковий автомобіль для управління.
  5. Обґрунтування доцільності закупівлі: з метою забезпечення оперативного виконання завдань, функціональних повноважень, швидкого та якісного реагування на звернення громадян виникла нагальна потреба у придбанні легкового автомобіля, тому що службовий автомобіль управління, марки Chery Amulet 2008 року виробництва, з пробігом 397 тис. км більшість робочого часу знаходиться на ремонті. Подальше надавати кошти на ремонт автомобіля недоцільно, так як жоден сервіс не виконує ремонтні роботи цієї марки у зв’язку із віком автомобілю та відсутністю запчастин. Управління не має можливості орендувати інший автомобіль у зв’язку з їх відсутністю у громаді.
  6. Розмір бюджетного призначення: 600000,00 грн. (шістсот тисяч гривень 00 коп.)
  7. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: додатково виділені асигнування до кошторису на 2024 рік згідно з вимогами постанови КМУ від 04.04.2001р. №332 про граничні суми витрат на придбання автомобіля.
  8. Дата поставки товару: до 31.07.2024 року. Строк поставки товару може бути змінений з внесенням відповідних змін до договору поставки товару.
  9. Вид предмета закупівлі: закупівля товару.
  10. Процедура закупівлі: відкриті торги з особливостями згідно постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 року № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» (із змінами й доповненнями).
  11. Очікувана вартість: 600000,00 грн. (шістсот тисяч гривень 00 коп.)
  12. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: очікувана вартість предмета закупівлі ґрунтується на всіх фактичних складових ціни та включає в себе вартість ціни на товар, податки та збори, що сплачуються або мають бути сплачені, усіх інших витрат. Була розрахована з урахуванням методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 та шляхом збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціну, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, а також в комерційних пропозиціях надісланих постачальниками товару.
  13. Обґрунтування технічних і якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника з метою організації транспортного забезпечення діяльності управління. Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі зазначаються у відповідних додатках до тендерної документації, де конкретизується перелік вимог щодо технічних характеристик та комплектації легкового автомобіля:
  • Легковий автомобіль повинен відповідати вимогам діючих стандартів та відповідних нормативних документів в частині безпеки дорожнього руху, безпеки експлуатації, санітарно-гігієнічних норм та екологічної безпеки, вимогам порядку затвердження конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання (Наказ Мінінфраструктури України від 17.08.2012 року № 521).
  • Доставка легкового автомобіля здійснюється за рахунок учасника. Учасник повинен забезпечувати належні умови зберігання та транспортування легкового автомобіля.
  • Запропонований легковий автомобіль повинен бути новим (виготовлений не раніше 2023 року), та таким, що не був зареєстрований в сервісних центрах МВС України.
  • Термін гарантійного обслуговування легкового автомобіля повинен становити не менше ніж 5 років або 150 000 км пробігу з дати отримання Замовником. Учасник повинен забезпечити можливість здійснення технічного огляду, гарантійного та сервісного обслуговування автомобіля протягом гарантійного терміну експлуатації з періодичністю не менш 1 року або 10 000 км пробігу.
  • Якість товару повинна відповідати ТУ виробника та технічним вимогам замовника.
  • Передача товару замовнику здійснюється разом з документами на Товар, в тому числі з сертифікатом відповідності щодо індивідуального затвердження завершеного колісного транспортного засобу.
  • Учасник визначає ціну товару з урахуванням всіх своїх витрат, що сплачуються або мають бути сплачені, в тому числі на:

-  виконання робіт з передпродажної підготовки товару та його комплектності;

-  доставку товару до місця визначеного Замовником;

- сплату всіх обов’язкових податків, в тому числі ПДВ, зборів, та інших обов’язкових платежів згідно чинного законодавства України;

- сплату платежів для отримання всіх необхідних свідоцтв, дозволів, сертифікатів, гарантійних листів та будь-які інші витрати, пов’язані з постачанням товару.

Запропонований учасником у складі пропозиції товар, повинен мати гарантійну та сервісну підтримку на території України у вигляді сертифікованого сервісного центру.

У складі тендерної пропозиції Учасник повинен надати:

  1. Діючий дилерський договір, що підтверджує право учасника продажу та після продажного обслуговування предмету закупівлі строк дії якого щонайменше до 31.12.2024 року (якщо Дилерський договір має додатки та додаткові угоди, які Учасник не може оприлюднювати - Договір може надаватися без них).
  2. Гарантійний лист щодо забезпечення учасником гарантії щодо використання транспортного засобу на строк не менше 5 років або 150 тис. км. пробігу.

Найменування

Технічні характеристики, які вимагаються Замовником

Тип кузову

SUV

Тип приводу

передній (4x2)

Дверей/місць

5/5

Габарити Д/Ш/В, мм

4200/1760/1570

Колія пер./ зад. коліс, мм

1495/1484

База, мм

2 555

Дорожній просвіт, мм

178

Тип підсилювача керма

Гідравлічний

Споряджена маса, кг

1 304

Двигун і трансмісія

1,5л. VVT

Модель

бензиновий

Тип

Бензиновий з системою зміни фаз газорозподілу (VVT), з розподіленим послідовним уприскуванням. Вертикальний, рядний 4-тактний, 4-циліндровий, рідинного охолодження.

Робочий об'єм, см. куб

1 497

Максимальна потужність (к.с.) при обертах

109 (80kW)/6000

Максимальний крутний момент (Нм) при обертах

140/3000

Клас токсичності

Євро-6

КПП

Механічна, 5-ти ступенева

Передня підвіска

Незалежна, типу McPherson

Задня підвіска

Торсіонна балка

Передні гальма

Дискові

Задні гальма

Дискові

Розмір колісних дисків і шин

205/55 R16

Експлуатаційні показники

MT5

Витрати палива у змішаному циклі, л/100 км2

7,4

Максимальна швидкість, км/год

170

Періодичність ТО, км

1 рік або 10 000 км пробігу

Гарантія на автомобіль

5 років або 150 000 км пробігу

В місцях де технічна специфікація містить посилання на конкретну марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва, вважати вираз «або еквівалент».

У разі подачі еквіваленту товару, що запропонований Замовником в технічних вимогах, учасник подає порівняльну характеристику запропонованого ним товару та товару, що визначений в ТВ з відомостями щодо відповідності вимогам Замовника.

Автомобіль, який є предметом закупівлі, на момент поставки повинен бути укомплектований пакетом документів необхідних для їх реєстрації в органі (підрозділі) внутрішніх справ, відповідно до законодавства України.