Е-посвідчення ветерана - це посвідчення ветерана у формі електронного відображення інформації, що містить відомості про видане особі:

  • «Посвідчення учасника бойових дій»,
  • «Посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни»,
  • «Посвідчення учасника війни»,
  • «Посвідчення члена сім’ї загиблого»,
  • «Посвідчення члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України»

Е-посвідчення ветерана пред’являється особою на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія, замість та без додаткового пред’явлення відповідного посвідчення у паперовій формі, а також документа, що посвідчує особу, з метою підтвердження достовірності е-посвідчення ветерана.

Особа може подавати е-посвідчення ветерана через Портал Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія, за умови проведення одержувачами такої інформації перевірки та підтвердження відповідності таких реєстраційних даних в електронній формі інформаційно-комунікаційними засобами.

Особа за власним рішенням може надати електронні копії (відомості, дані) е-посвідчення ветерана засобами Порталу Дія з використанням мобільного додатка Порталу Дія визначеним нею юридичним особам та фізичним особам - підприємцям, інформаційно-комунікаційні системи яких підключені до Порталу Дія.

Інформаційно-комунікаційні системи, що підключаються до Порталу Дія для отримання електронних копій (відомостей, даних), в тому числі е-посвідчення ветерана, повинні відповідати вимогам законодавства у сфері захисту інформації в інформаційно - комунікаційних системах. Юридичні особи та фізичні особи - підприємці повинні забезпечити обробку та використання зазначених електронних копій (відомостей, даних) відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

veterany1.jpg