Навчальний 2022-2023 рік у закладах освіти Дружківської міської територіальної громади

Відповідно до постанови КМУ від 24 червня 2022 року №711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», освітній процес у закладах загальної середньої освіти Дружківської міської територіальної громади буде здійснюватися у дистанційному режимі. Традиційно розпочнеться в День знань (1 вересня) і триватиме до 30 червня 2023 року.
Структура та тривалість навчального тижня, дня, занять і відпочинку, а також форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти в межах часу, передбаченого освітньою програмою.

За рекомендацією відділу освіти освітній процес у місті має таку структуру: І семестр з 01 вересня по 28 грудня 2022 року, ІІ семестр з 16 січня по 31 травня 2023 року.
З 1 вересня 2022 року освітній процес розпочнеться в 11 закладах загальної середньої освіти (189 класів), в яких буде навчатись 4767 учнів.
У 2022-2023 навчальному році освітяни міста працюватимуть над подальшим впровадженням Державного стандарту початкової освіти, з 1 вересня учні 13 – и 1-х класів (256 осіб). Продовжиться робота щодо втілення Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа" на період до 2029 року. Цього року 521 п'ятикласник розпочинає освітній процес за програмою "Нова українська школа".
Разом з тим продовжується робота щодо раціонального комплектування класів (груп) навчальних закладів системи загальної середньої освіти. Середня наповнюваність класів у закладах складає 25 осіб. До 10-х класів подано 272 заяви, що складає 54 відсотки від загальної кількості випускників 9-х класів.
У двох закладах призупиняється освітній процес на час воєнних дій.
На початок навчального року учні всіх закладів будуть забезпечені електронними підручниками
У 2022/2023 навчальному році пріоритетними є такі напрями освітньої діяльності:
- продовження реформи загальної середньої освіти відповідно до Концепції «Нова українська школа»;
- впровадження у 5 класах нового Державного стандарту базової середньої освіти (далі – Державний стандарт);
- організація освітнього процесу після вимушеного переривання його звичного перебігу, викликаного спочатку тривалими карантинами, потім – військовою агресією рф на території нашої держави;
- посилення національно-патріотичного виховання, формування громадянської позиції; просвіта з питань особистої безпеки;
- організація навчальної діяльності здобувачів освіти та способів побудови зворотного зв’язку в умовах очної, дистанційної, змішаної форм навчання;
- психологічні аспекти організації освітнього процесу в умовах воєнного/післявоєнного стану.
Форма організації освітнього процесу може змінюватися впродовж навчального року в залежності від безпекової ситуації у місті. Після Перемоги всі учні повернуться додому і будуть навчатися у своїх закладах.