ДО УВАГИ суб’єктів господарювання та населення Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області!

Нагадуємо, що з 11.07.2022 року на території Донецької області заборонена торгівля алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі. Відповідний наказ підписав командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця».

Згідно з наказом, заборону на продаж алкоголю запроваджено з метою забезпечення громадської безпеки та порядку з 11 липня 2022 року на території Донецької області на період дії правового режиму воєнного стану.

Заборонено торгівлю алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі (за винятком лікарських засобів, дозволених до застосування та включених до Державного реєстру лікарських засобів, та дезінфекційних засобів).

Наполегливо звертаємося до приватних підприємців з проханням не нехтувати цією забороною.

Наголошуємо, що порушення встановлених обмежень щодо продажу алкогольних напоїв під час дії воєнного стану тягне за собою накладення штрафу від 500 до 1 тисячі НМДГ (від 8500 до 17 000 грн) з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

Якщо ж таке порушення буде вчинено повторно або за попередньою змовою групи осіб, покарання буде суворішим - штраф від 3000 до 8000 НМДГ (від 51000 грн до 136000 грн) або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Покарання за збут сурогатного алкоголю (самогону) встановлено у ст. 204 КК України і незаконні операції з фальсифікатом є окремим видом злочинної діяльності.

З метою посилення контролю дотримання заборони торгівлі алкоголем на території Дружківської громади організовано профілактичні рейди.

Свідомих громадян запрошуємо до співпраці.
Якщо вам відомі факти незаконного продажу алкоголю, повідомляйте!