З початку року понад 2 тисячі потерпілих на виробництві та застрахованих осіб Донецької області забезпечено медико-соціальними послугами

Одним із основних завдань управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області є відновлення працездатності потерпілих на виробництві від нещасних випадків або професійних захворювань, збереження здоров’я застрахованих осіб та членів їх сімей, надання медико-соціальної допомоги в обсязі, визначеному висновком МСЕК.

Витрати на лікування потерпілих на виробництві та їх медичну реабілітацію за 9 місяців 2022 року склали 2,1 млн грн. Усього лікування в стаціонарних відділеннях лікувально-профілактичних закладів отримав 301 потерпілий на виробництві на загальну суму 1,9 млн грн, у реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів на медичну реабілітацію після отриманих виробничих травм було направлено 6 осіб.
Для проведення амбулаторного лікування забезпечено лікарськими засобами та виробами медичного призначення 1037 потерпілих на виробництві на суму понад 3 млн грн.
За цей період для 111 застрахованих осіб та членів їх сімей виділено 1,6 млн грн для відновлювального лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.
За висновком МСЕК на виконання Індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю санаторно-курортним лікуванням за 9 місяців 2022 року забезпечено 114 осіб, вартість оздоровлення яких склала 1,7 млн грн.
Отримали допомогу і 67 осіб з інвалідністю, які потребували забезпечення технічними засобами реабілітації, на ці цілі витрачено майже 570 тис. грн, а 81 потерпілого було забезпечено гігієнічними виробами та постільною білизною на суму більш ніж 600 тис. грн.
Управління здійснює також виплати на додаткове харчування. За цей час 21 особі з інвалідністю відшкодовано 246,5 тис. грн на цей вид допомоги на підставі висновків МСЕК.
Крім того, 392 особи з інвалідністю, які потребують догляду чи допомоги в побутовому обслуговуванні, отримали виплати на суму 19,3 млн грн.
Звертаємо увагу, що в управлінні та його відділеннях працюють телефони гарячих ліній, за якими потерпілі на виробництві та члени їх сімей зможуть отримати роз’яснення з питань забезпечення медичними та соціальними послугами. Телефони оновлюються за посиланням: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/don/uk/publish/article/112137.