Як захистити техніку, коли постійно вимикають електроенергію?

Ділимося секретами.

1. Пристрої, що допоможуть вберегти електроприлади

Збої в електроживленні значно скорочують термін служби пристроїв, купувати які у воєнний час можуть далеко не всі українці.

Запобігти ушкодженню техніки допоможуть:

- реле, що автоматично вимикають прилади в разі нестабільності мережі та вмикають їх після поновлення нормальної роботи. Такі пристрої підходять для холодильників, телевізорів, пральних машин;

- джерела безперебійного живлення, що підтримують роботу комп’ютерів, ноутбуків і телевізорів в автономному режимі;

- стабілізатори, що «згладжують» стрибки напруги після під’єднання до розетки або щитка;

- «розумні» розетки, що керуються зі смартфона або вмикаються і вимикаються автоматично.

Що робити під час відключення та відновлення подачі електроенергії

2. Якщо зникло світло, експерти компанії ДТЕК рекомендують відключити від мережі всю енергомістку техніку: електроплиту, пральну машину, бойлер і обігрівач, вимкнути світло в приміщеннях, у яких немає людей. Після появи електрики не потрібно поспішати вмикати всі прилади одночасно.

3. Під час відключення пам’ятайте про необхідність мінімізувати навантаження на мережу. Намагайтеся використовувати потужні прилади по черзі. Пристрої з таймером програмуйте на роботу з 0:00 до 6:00.

4. Під час відсутності світла тримайте зачиненими дверцята холодильника. Враховуйте, що основна камера агрегату здатна зберігати холод протягом 4 годин, напівпорожня морозилка — протягом доби, повна — до двох днів. Якщо світло відключили більш ніж на 4 години, покладіть у холодильну камеру лід.

А головне – бережіть себе та близьких.