Шопка з Рівненщини тепер у Дружківці

Шопка, або різдвяний вертеп, – це макет, який зображує віфлеємську стайню у ніч народження Ісуса Христа. У багатьох українських родинах від покоління до покоління зберігаються шопки. Під час зимових свят українські родини сідають до Святої Вечері, ідуть із молитвою у храми, радісно колядують і милуються різдвяними шопками, прославляючи Різдво Господнє.
Сьогодні у нашій громаді відбулося урочисте відкриття шопки, подарованої дружківчанам Рівненською міською радою за сприянням Оперативно-тактичного угрупування "Соледар". Шопку замовив і сплатив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян, а створив художник із Рівно, який народився в Дружківці, директор Рівненської державної дитячої художньої школи Артур Мартиненко.
Також маленькі дружківчани отримали подарунки до різдвяних свят від мешканців Рівненської громади.

Такий вияв турботи та підтримки для Дружківської громади – це свідоцтво єдності українців перед віроломним ворогом.
Маємо надію, що наші Захисники, дружківчани та гості громади зможуть відчути особливу енергетику, спостерігаючи різдвяну містерію народження Ісуса Христа.
Цей потужний різдвяний символ стане своєрідним оберегом та допоможе укріпити віру та силу духа українців у важкі часи, які переживає наша країна.
З вірою в серці - разом до Перемоги!

https://youtu.be/oDYmXLFhBrk