Про якість води водойм

Дружківською філією ДУ «Донецький ОЦКПХ МОЗ»  в березні 2023р.  було досліджено воду річок Кривий та Казенний Торець. Як відомо, наші річки є притоками р. Сіверський Донець, яка є джерелом питного водопостачання для населених пунктів Донбасу, в відповідні часи служать місцем відпочинку та рибальства. Якість води річок в межах населеного пункту нормується згідно гігієнічних нормативів, затверджених наказом МОЗ від 02.05.22р № 721. 

За результатами лабораторних досліджень вся вода наших річок в створах контролю (вхід, вихід з міста, молодий парк) перевищує нормативи за сухим залишком, загальною жорсткістю, вмістом сульфатів, прозорістю  до 3-х разів, за вмістом хлоридів, біологічним споживанням кисню до 2-х разів, за вмістом заліза до 1,5 рази. Натомість в воді річок достатньо розчиненого кисню,  вода  не забруднена органікою, нафтопродуктами, синтетично поверхнево-активними речовинами, фенолами, хромом.

За дослідженими показниками епідемічної безпеки вода річок Кривий та Казений Торець в створах спостереження відповідала гігієнічним нормативам. 

Лікар з комунальної гігієни Дружківської філії ДУ «Донецький ОЦКПХ МОЗ»                                       МИХАЙИШИН Микола