Щодо надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 397 «Деякі питання сприяння економічної самостійності малозабезпечених сімей» передбачено надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї.

Допомога надаватиметься непрацюючим особам, з числа членів малозабезпечених сімей, які перебувають на обліку в центрі зайнятості як безробітні та мають намір займатись підприємницькою діяльністю.

Граничний розмір допомоги станом на 01.01.2023 становить 100 500 грн. (15 розмірів мінімальної заробітної плати).

Зазначена допомога може бути використана особою виключно для оплати витрат на закупівлю обладнання та матеріалів, необхідних для відкриття власної справи.

Отримати безвідсотковий кредит від держави можна строком на 3 роки для започаткування власної справи. Сума фінансової допомоги, що повертається, зменшується на суму сплачених податків, зборів і ЄСВ.

Фінансова допомога не повертається, якщо підприємцем:
- сплачено податки, збори і єдиного соціального внеску в сумі, що перевищує суму наданої допомоги;
- у перший рік з дати отримання допомоги працевлаштовано за направленням центру зайнятості не менше 2-х осіб з числа малозабезпечених сімей строком не менше, ніж на два роки.

Для отримання такої допомоги людина, яка має бажання розпочати підприємницьку діяльність, має звернутися до найближчого Центру зайнятості.

Консультації із зазначених питань можна отримати за телефонами:
 5-36-97
 0661059369
 0956890686