При перейменуванні вулиці немає потреби змінювати документи — роз’яснення

Дружківська міська військова адміністрація з посиланням на роз’яснення Кабінету Міністрів України та Українського інституту національної пам’яті інформує, що у випадку перейменування вулиці всі документи, в яких зазначена стара назва, залишаються чинними. Законодавство не передбачає обов’язку змінювати адресу прописки або документи про право власності на нерухоме майно. Такі зміни можна внести по мірі необхідності — наприклад, під час оновлення паспорту чи вклеювання фото, або здійснення операцій з нерухомим майном (продаж, переоформлення тощо).

Про зміни назв вулиць будуть повідомлені всі державні органи, а тому вони зобов’язані приймати документи як із новими назвами у адресах, так і зі старими. Усі реєстри громадян мають бути приведені у відповідність до змін, певний час там паралельно «спів існуватимуть» старі й нові назви. Тож зміна назви вулиці не впливає не реалізацію виборчих прав чи отримання субсидій.

Єдині, кому буде потрібно внести зміни в статутні документи – це юридичні особи. Проте, відповідно до чинного законодавства, ця процедура для них є безкоштовною. Їм не треба буде сплачувати ані адміністративний збір, ані послуги нотаріуса, оскільки нотаріальне засвідчення підписів на статуті скасовано. Фізична особа-підприємець (ФОП) вноситиме зміни про свою адресу в Єдиному державному реєстрі, це також безкоштовно. В той же час законодавство не встановлює граничних термінів для проведення зміни відомостей щодо місцезнаходження, а отже, суб’єкт господарювання може оновити дані, коли буде мати зручний час для цього.

Також важливо зазначити, що перейменування вулиць не передбачає суттєвих витрат з бюджету громади. Витрати передбачаються на оновлення вуличних табличок. Заміна табличок відбувається регулярно у плановому порядку, незалежно від того, змінювала вулиця назву, чи ні. Це фінансується як витрати на благоустрій території.