Інформація для отримувачів допомоги на дітей одиноким матерям

Зокрема передбачено, що допомога на дітей одиноким матерям призначається, якщо у складі сім'ї є особа, яка перебуває в трудових відносинах, та за яку не сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування протягом трьох місяців періоду, за який враховуються доходи, у зв'язку з наявною заборгованістю роботодавця із сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Також зазначені зміни визначають випадки, коли допомога на дітей одиноким матерям не призначається:
у разі, коли особи, які входять до складу сім'ї, протягом 12 місяців перед місяцем звернення за призначенням допомоги на дітей одиноким матерям здійснили на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тис. гривень:
- купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), іншого нерухомого майна, транспортного засобу, цінних паперів тощо;
- купівлю безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, а також банківських металів;
- платіж, що випливає з правочинів, за якими передбачено набуття майнових прав на нерухоме майно та/або транспортні засоби;
- внески до статутного капіталу товариства, підприємства, організації;
- благодійну діяльність (виключно у вигляді сплати коштів);
- надання поворотної/безповоротної фінансової допомоги, позики;

особи, які входять до складу сім'ї, на перше число місяця, з якого призначається допомога на дітей одиноким матерям, мають на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у загальній сумі, що перевищує 100 тис. гривень, або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тис. гривень, про що зазначається в декларації.

Консультації із зазначених питань можна отримати за телефонами:
5-36-97
0661059369
0956890686.