Щодо безпечності продукції громадського харчування!

У зв’язку з тим, що у Дружківці відкрилося багато закладів, які виготовляють і реалізують кулінарні вироби, продукти швидкого харчування та інші продукти для громадського харчування повідомляємо, що згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» регламентуються вимоги до потужностей, приміщень, обладнання, персоналу об’єктів, на яких виробляються або переробляються харчові продукти.

Основні умови безпечності харчового об’єкта це:
- наявність достатньої кількості води належної якості;
- персонал, який не має протипоказань щодо поводження з харчовими продуктами та пройшов навчання з питань гігієни персоналу;
- додержання санітарного режиму на об’єкті;
- якісна термічна обробка харчових продуктів.

Об'єктивний контроль за цими критеріями можливий лише за наявності кваліфікованих мікробіологічних досліджень.

Дружківська філія Державної установи «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб міністерства охорони здоров'я України» має можливості для виконання наступних послуг:
- проведення обстеження персоналу на носійство збудників кишкових інфекцій та золотистого стафілококу,
- гігієнічне навчання персоналу,
-дослідження питної води, харчових продуктів на мікробіологічні показники,
- виявлення бактеріального забруднення поверхонь (обладнання, інвентарю, рук персоналу, санітарного одягу) методом змивів та інше.
Контактні телефони:
+380506097933
+380507556611
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.