Обережно, харчові отруєння!

З настанням літа підвищується ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб.

Тому не зайвим буде ще раз нагадати про профілактичні заходи, завдяки яким можна уникнути харчового отруєння та які є досить простими і потребують тільки регулярності та відповідального відношення до власного здоров'я:

-не вживати продукти і напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності;
-зберігати харчові продукти тільки у спосіб та при дотриманні температурних режимів, зазначених на упаковці та у встановлений виробником термін;
-не купувати харчові продукти на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
-не вживати рибу невідомого походження, а також невідомі гриби, дикорослі ягоди, трави та інші рослини.

Ключові рекомендації щодо запобігання харчових отруєнь зображені в інфографічному матеріалі.

viber_2023-06-23_13-32-53.jpg