15 липня - День українських миротворців

15 липня - День коли ми вшановуємо українських миротворців, тих хто бере участь в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, постійно знаходиться в епіцентрі загрозливих подій.

15 липня 1992 року, українські «блакитні шоломи» вперше долучилися до міжнародної миротворчої діяльності. Відтоді українських миротворців знають та поважають по всьому світу, де вони рятували людські життя, запобігали масовим злочинам, створювали основи для побудови миру. Під синьо-жовтим прапором понад 45 тисяч військовослужбовців ЗСУ взяли участь в міжнародних операціях та місіях у 18 країнах світу.

Коли російський агресор вторгся на нашу землю, українські миротворці стали на захист України. Вони проявляють героїзм на суходолі, успішно протистоять ворогу у повітряних боях, знищують російські кораблі в морі, показують світу нескореність та справжній дух Українського народу. Сьогодні воїни-миротворці, які входять до різних підрозділів Сил оборони України, завзято б’ються за нашу свободу на передовій, зупиняють окупантів, наближають мир, спокій та перемогу України.

Схиляємо голови перед героями, які віддали своє життя під час миротворчих операцій. Висловлюємо слова безмежної вдячності, вам, українські миротворці, за відвагу, героїзм й неоціненний вклад у забезпечення миру та безпеки у світі.

Слава українським миротворцям!
Слава Україні!
Героям слава!