У межах ініціативи Олени Зеленської українців вчать піклуватися про ментальне здоров’я

Ти як?

У межах ініціативи Олени Зеленської українців вчать піклуватися про ментальне здоров’я.

Повномасштабне вторгнення рф в Україну створило безліч нових бар’єрів для всіх українців. І ці нові бар’єри не тільки стають на шляху до повноцінного життя, а й створюють перешкоди для реалізації потреб, які ще зовсім нещодавно здавалися базовими. Але незмінним залишилось одне – бажання підтримати і допомогти тим, хто цього потребує.

Ініціатива першої леді Олени Зеленської має на меті створити власну, українську модель системи охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, яка збере найкращі світові й вітчизняні практики. Ще одна важлива мета – сформувати у українців звичку піклуватися про своє ментальне здоров’я, щоб знайти в собі приховане джерело сили у складні часи.

У межах кампанії створено спеціальну сторінку: http://howareu.com (howareu_program), де запропоновані контакти, посилання, поради, продукти, техніки та методики, які допоможуть піклуватися про ментальне здоров’я – своє та людей поруч.

Фахівці служби зайнятості пройшли навчання з питань надання психологічної підтримки та розробили тренінг «Базовий курс самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях».

Такий тренінг для безробітних відбувся 06 вересня в Дружківському міському центрі зайнятості. Під час заходу учасники дивилися відеоролік «Що таке стрес та навіщо він потрібен», виконували інтерактивні вправи «Заземлення та фокус», «Заряджання акумулятора».

Спікерка заходу, профконсультантка Олена Бурлуцька ознайомила шукачів роботи з основними пунктами протоколу первинної підтримки у кризових ситуаціях «VIVO» та моделі BASIC PH.

Дружківський міський центр зайнятості пропонує шукачам роботи, працівникам підприємств та організацій, студентам, отримувачам освіти взяти участь у тренінгах.

Заявки приймаються за телефоном:
0509909490.