Шукачі роботи ділилися життєвим досвідом щодо вирішення проблем зайнятості

11 вересня в Дружківському міському центрі зайнятості відбувся онлайн захід «Інтеграція ВПО в нашу громаду» за участю фахівців центру зайнятості та шукачів роботи. Вебінар проходив у формі світового кафе. Тобто учасники, об’єднавшися у групи, ділилися своїм життєвим досвідом вирішення питань інтеграції на новому місці, в тому числі й працевлаштування.

Однією з проблем, з якою стикалися учасники заходу під час пошуку  роботи на новому місці проживання, є невідповідність їх професійно-кваліфікаційного рівня вимогам вакансії.
Більшість учасників заходу потребують допомоги у виборі нової спеціальності з урахуванням їхніх навичок та інтересів, а головне – потреб на ринку праці у приймаючій громаді. На заході фахівець центру зайнятості проінформувала про можливість професійного навчання і перекваліфікацію.

Фахівчиня відділу активної підтримки безробітних Оксана Гетьманець підтримала учасників. «Не гайте часу! Активніше користуйтеся нашими послугами з профнавчання для успішного працевлаштування. Нове життя за допомоги служби зайнятості можливе!».

Захід проходив у межах інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен!»