ВИДИ ДОБРОВІЛЬНОЇ СПЛАТИ СТРАХОВИХ ВНЕСКІВ НА ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВЕ ДЕРЖАВНЕ ПЕНСІЙНЕ СТРАХУВАННЯ

Добровільна участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування — це простий спосіб здійснювати добровільні страхові внески для збільшення власних пенсійний виплат у майбутньому або для адресної підтримки пенсіонерів.

Існують 4 види добровільної сплати коштів:

- Доплата до мінімального страхового внеску
Якщо сплачена сума страхового внеску була менша за мінімальну, можна здійснити доплату до мінімального страхового внеску в такий спосіб, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою за мінімальний страховий внесок.
- Добровільна сплата єдиного внеску за поточні періоди
Суми сплачених страхових внесків зараховуються за місяць, у якому надійшли кошти на рахунок Пенсійного фонду України. Цей місяць буде зараховано до страхового стажу та за нього буде враховано заробітну плату — для незастрахованих осіб, а для застрахованих — буде збільшено зарплату для обчислення пенсії.
- Добровільна сплата єдиного внеску за попередні періоди
Особи беруть добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування протягом строку, визначеного в договорі про добровільну участь, але не менше одного року, крім договорів про одноразову сплату.
- Благодійні пожертви на виплату пенсій
Будь-якою юридичною або фізичною особою, громадянином, який проживає в Україні або за кордоном, може бути сплачена певна сума коштів, яка буде спрямована на пенсійні виплати конкретному пенсіонеру або буде використана як додатковий фінансовий ресурс Фонду.
Детальніше: (https://www.facebook.com/photo/?fbid=310295445024728&set=a.168556135865327)