Не жартуй з вогнем!

Як свідчить аналіз пожеж основними причинами від яких виникають пожежі в осінньо-зимовий період є перенавантаження електромережі та порушення правил
пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Протягом осінньо-зимового періоду на території Краматорського району виникло 446 пожеж, внаслідок яких нанесено прямих матеріальних збитків на суму 124 млн. 97 тис. грн. Внаслідок пожеж загинуло 34 особи, травмовано 15 осіб. Під час зимового опалювального сезону, коли здійснюється інтенсивне використання усіх можливих обігрівальних приладів, небезпека виникнення пожеж набирає загрозливих масштабів.

Основним причинами пожеж залишаються порушення правил експлуатації електрообігрівальних приладів та пічного опалення, перевантаження внутрішньої електромережі, необережне поводження з вогнем осіб в нетверезому стані. Не можна нехтувати правилами пожежної безпеки, тому, щоб уникнути трагедії слід дотримуватися таких правил:
- перед початком, а також протягом усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі, щоб не сталось її займання;
- біля кожної печі перед топковим отвором на підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5 на 0,7 м;
- усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені й побілені;
- попіл та шлаки, що їх видаляють із топки, необхідно заливати водою та виносити в спеціально відведені місця.
- не використовуйте саморобні електронагрівачі;
- не використовуйте для обігріву приміщень газові плити;
- не слід сушити над запаленою газовою плитою ніякого одягу-він пересохне і спалахне;
- не залишайте без нагляду розпалені печі та включені електронагрівальні прилади;
Шановні громадяни будьте обачливими та пам’ятайте, що від цих порад залежить Ваше життя!!! Пам'ятайте, що майже кожній пожежі можна запобігти!

viber_2023-10-11_15-03-59-372.jpg

viber_2023-10-11_15-03-59-547.jpg

viber_2023-10-11_15-03-59-636.jpg