До уваги внутрішньо переміщених осіб, яким встановлено інвалідність!

Управління соціального захисту населення Дружківської міської ради нагадує, що механізм надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (далі – Допомога) визначається Порядком надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 332 (зі змінами) (далі – Порядок № 332).

Допомога на проживання особі з інвалідністю призначається на підставі заяви та доданих до неї відповідних документів серед яких, зокрема, є довідка медико-соціальної експертної комісії (далі – МСЕК) про встановлення групи інвалідності.

Для призначення допомоги на проживання у розмірі встановленому для осіб з інвалідністю необхідно подати до органу соціального захисту за місцем проживання заяву та інші необхідні документи, а саме, довідку МСЕК (оновлену довідку МСЕК за результатами повторного огляду) про встановлення особі групи інвалідності.

Якщо під час отримання допомоги настав строк повторного огляду МСЕК особи з інвалідністю, така допомога продовжує надаватися протягом трьох місяців з дня закінчення строку дії довідки зазначеної комісії у розмірі, передбаченому для осіб з інвалідністю.

Допомога на проживання за відсутності довідки МСЕК (за результатами повного огляду) про встановлення групи інвалідності особі, призначається у розмірі 2 000 гривень.

Перерахунок допомоги на проживання, у зв’язку із встановленням групи інвалідності (оновленням довідки МСЕК), здійснюється з дати поданої заяви та підтверджуючих документів статусу внутрішньо переміщеної особи до управління.

Консультації з зазначених питань можна отримати за телефонами управління соціального захисту населення Дружківської міської ради:
3-37-50, 0661059369.