Краматорське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області інформує
За 10 місяців поточного року в Дружківській громаді на гострі кишкові інфекції захворіло 59 жителів. Це є досить високим показником. Теплий період року минув, а зниження захворюваності поки не спостерігається. Переважна більшість хворих — діти від 0 до 17 років (67% від загальної кількості хворих), у тому числі діти грудного віку (з початку року ГКІ захворіло 4 дитини грудного віку). Як фактори, що викликали захворювання, фігурують продукти, які швидко псуються (молочні, м'ясні вироби), недотримання правил особистої гігієни, вживання в їжу немитих овочів і фруктів. Частина захворілих пов'язує захворювання з вживанням їжі у закладах швидкого харчування (шаурма, салати), при цьому вказані страви здавались їм недостатньо якісними.
Щоб уникнути захворювання при вживанні продуктів, що швидко псуються, необхідно дотримуватись нескладних правил:
купуючи продукти, обов'язково...
Детальніше (https://www.facebook.com/photo/?fbid=336775829043356&set=a.168556135865327)