ТІЛЬКИ МИЛОСЕРДЯ РОБИТЬ НАС СПРАВЖНІМИ ЛЮДЬМИ!

Поряд з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою.

Станом на сьогоднішній день у відділенні соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування (надання соціальної допомоги) Дружківської міської ради соціальні послуги отримують 49 осіб з інвалідністю.

На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Маючи серйозні проблеми із здоров’ям, не зупинилися, реалізували свої мрії та довели, що інвалідність – не обмеження, а новий простір для дивовижних досягнень.

Ганна Олександрівна Козюра захопилася вишиванням ще в дитинстві та все життя колекціонувала схеми узорів. Після трагічних подій в своєму житті, достала колекцію схем узорів та почала творити красу.
"Кожна жінка прагне краси у всьому, - говорить пані Ганна, - диванні подушки, серветки, скатертини - їх можна купити готові, але вишиті власноруч будуть красивішими і теплішими. Адже вишивка, на мою думку, — це не просто оздоба, а оберіг, символ сім’ї".

"Навколо тебе дивовижний світ – країна мрій і казок, в якій головна роль надана квітці. Квіти – це моє захоплення, моє хобі. Не можу бути осторонь цієї краси – вона надихає мене на творчість, дає сили йти вперед, допомагає забути про хвороби та негаразди. Намагаюся створити такий куточок щастя та натхнення у своєму садочку та в будинку», - каже Ірина Володимирівна Якименко.

«Зрештою, можна ціле життя плакати, що ти не маєш можливості жити так, як інші, а можна навчитись сприймати себе таким, як ти є, і використовувати усі свої фізичні й моральні ресурси, жити різнопланово, реалізовувати власні мрії", каже Валентина Миколаївна Шевченко, роботи якої прикрашають багато осель нашої громади та області.

Ці люди мають щирі серця і теплу душу. Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердечність, уміння розділити чужий біль, підтримати у важку хвилину, розрадити в горі й біді – це в характері нашого народу.

Висловлюємо вдячність всім, хто опікується людьми з інвалідністю, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги – реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

viber_2023-12-03_11-01-12-926.jpg

viber_2023-12-03_11-01-21-284.jpg

viber_2023-12-03_11-01-21-425.jpg