У Дружківській громаді пройшло засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Дружківській міській військовій адміністрації

24 січня відбулося чергове засідання Ради з питань ВПО під головуванням Петра Шушвалова, на якому обговорили низку важливих питань, пріоритетні напрямки подальшої діяльності та комунікації з адаптації й інтеграції ВПО у життя Дружківської громади.

Відповідно до порядку денного голова Ради з питань ВПО проаналізував роботу з благодійними та громадськими організаціями щодо залучення та надання гуманітарної допомоги особам - переселенцям.

Заступник начальника Дружківської міської військової адміністрації Олександра Пахомова ознайомила присутніх з основними напрями Програми з підтримки та соціального захисту внутрішньо переміщених осіб в Дружківській міській територіальній громаді на 2024 -2025 роки, яка затверджена розпорядженням начальника Дружківської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області від 15.01.2023 № 12.

Основні напрями Програми:
- Надання матеріальної допомоги та пільг ВПО;
- Заходи щодо забезпечення гарантій соціального захисту ВПО;
- Медичне забезпечення;
- Сприяння у працевлаштуванні;
- Надання соціальних послуг;
- Освітні послуги;
- Підтримка ВПО в інших областях.

Також до заходів Програми включено турбота про ментальне здоров'я, психологічна підтримка ВПО та підтримка ВПО за межами області, в тому числі в гуманітарних штабах.

За підсумками засідання напрацьовані подальші кроки, спрямовані на забезпечення потреб ВПО.

photo_2024-01-24_13-57-34.jpg

photo_2024-01-24_13-57-37.jpg

photo_2024-01-24_13-57-39.jpg