У Дружківській громаді провели нараду з бджолярами та аграріями

З метою попередження та недопущення випадків масового отруєння бджіл, а також сприяння відновленню підприємницької діяльності господарств, що постраждали від війни, спеціалістами відділу земельних ресурсів та відділу економічного розвитку Дружківської міської військової адміністрації було проведено нараду за участі агровиробників, пасічників, представника ГО "Східноукраїнська сільськогосподарська дорадча служба" та завідувача Дружківської дільниці лікарні ветеринарної медицини.

На даний час на території Дружківської громади зареєстровано 38 пасік. Протягом минулого сезону було здійснено інформаційну підтримку пасік, які були переміщені до сусідніх громад.
Задля запобігання отруєння бджіл бджолярам було наголошено на необхідності своєчасного повідомлення про обробку засобами захисту рослин та завчасне інформування щодо кочівлі пасіки за межі громади. Визначено проблемні питання щодо упередження фактів отруєння бджіл внаслідок використання з боку аграріїв пестицидів та агрохімікатів та вироблено шляхи їх вирішення.

Представник ГО "Східноукраїнська сільськогосподарська дорадча служба" презентував Програму Міжнародної гуманітарної організації Меrcy Corps, за сприяння Фонду Говарда Г.Баффета, у межах якої пропонується фінансова допомога для малого та середнього бізнесу у сфері сільського господарства на відновлення діяльності та подолання наслідків війни.

Дізнатися про программу/подати заявку (https://uasp.mercycorps.org/?fbclid=IwAR1LPMlRiWSJbrNmATF4R7DMZ7LCmUWRgv7c1zwE2F_g4JbZ4p2MdOlyB-k).