Дружківський міський центр зайнятості інформує

Виїзні заходи служби зайнятості наближають послуги до кожної людини, навіть у віддалених громадах Донецької області. Завдяки мобільному офісу мешканці таких територій отримують послуги, не відвідуючи установи.
22 лютого фахівці Дружківського міського центру зайнятості ініціювали виїзд такого офісу до Кіндратівського старостинського округу. Зацікавленість і активність у спілкуванні мешканців округу підтвердили, наскільки важливим воно є. Пошукачам роботи було потрібно отримати інформацію про актуальні вакансії, шляхи їх пошуку, реєстрацію в центрі зайнятості, отримання допомоги по безробіттю.

На локації з проходження професійної перепідготовки начальниця відділу активної підтримки безробітних Вікторія Білоус розповіла про отримання ваучерів на навчання, профнавчання в закладах ПТО ДСЗ, акцентувавши увагу на особливостях надання цих послуг для осіб з інвалідністю, ветеранів та їхніх сімей. Вона ж надала індивідуальні консультації тим учасникам заходу, хто виявив бажання створити власний бізнес із залученням мікрогранту.
Начальниця відділу взаємодії з роботодавцями Тетяна Тищенко на локації отримання фінансової підтримки для бізнесу спілкувалася з підприємцями округу з приводу компенсацій за працевлаштування безробітних, осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб. ФОП Ольга Рикуш провела співбесіду з пошукачами роботи на вакантну робітничу посаду.
Староста Кіндратівського старостинського округу Ольга Зуб відмітила злагодженість та професійність команди фахівців Дружківського міського центру зайнятості, підкреслила важливість їхнього оперативного реагування на потреби громад, сприяння підвищенню обізнаність та активність у пошуку роботи їхніх мешканців. Окремо відбулася розмова щодо поповнення «Армії відновлення», була досягнута домовленість про організацію суспільно корисних робіт на території громади.
За результатами заходу 4 учасникам було видано направлення на працевлаштування, 5 громадян вирішили взяти участь в суспільно корисних роботах. Також 4 особи виявили бажання пройти навчання у закладах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.