Відбулось чергове засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Дружківській міській військовій адміністрації

30 квітня на черговому засіданні Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Дружківській міській військовій адміністрації під головуванням Петра Шушвалова, обговорили ряд важливих питань, які стосуються внутрішньо переміщених осіб. Зокрема роботу служби у справах дітей Дружківської міської ради щодо соціального захисту дітей, які мають статус внутрішньо переміщених осіб.

Начальник служби у справах дітей Дружківської міської ради Тетяна Мельниченко розповіла про вжиті заходи щодо виявлення дітей, які залишилися без батьківського піклування та перебувають у складних життєвих обставинах, а також про надання необхідної допомоги відповідно до їхніх потреб.

На теперішній час, зі статусом внутрішньо переміщених осіб, на обліку перебуває четверо дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

У минулому році виявлено факт скоєння насильства відносно трьох дітей зазначеної категорії. Насилля було вчинене до переміщення, виявлене після. Відносно особи, яка підозрюється у вчиненні насилля, відкрите кримінальне провадження, а відносно матері органом опіки та піклування Дружківської міської ради до суду подано позов про позбавлення батьківських прав. Діти влаштовані в сім’ю патронатного вихователя та евакуйовані за межі Донецької області.