30 травня стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія з платіжної безпеки

В останні роки прояви фінансового шахрайства в Україні та світі загалом постійно зростають, зокрема в віртуальному просторі.

Щоб поліпшити обізнаність громадян про кібербезпеку та сформувати навички захисту фінансових даних, Національний банк України спільно з Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України розпочав Всеукраїнську інформаційну кампанію з платіжної безпеки #КібербезпекаФінансів.

Згідно з опитуванням, яке Національний банк провів наприкінці минулого року, майже чверть користувачів фінансових послуг (26%) стикалася зі спробами платіжного шахрайства, зокрема 3% з них втратили гроші.

Під час кампанії детально розповідатимуть про те, як:

- захистити свої облікові записи, комп’ютери, смартфони та інші пристрої від зовнішнього втручання;

- створювати складні та унікальні паролі,

- налаштовувати багатофакторну автентифікацію;

- перевіряти сайти, на яких користувачі вводять свої платіжні дані та файли, мобільні застосунки та інші програми перед завантаженням;

- правильно використовувати публічну й домашню Wi-Fi-мережі;

- дбати про програмне забезпечення на власних пристроях та про інші правила безпечної поведінки у віртуальному просторі.

Інформаційна кампанія триватиме до кінця вересня 2024 року у всіх регіонах України та пройде за підтримки Проєкту USAID "Інвестиції для стійкості бізнесу".

Детальніше дізнатися  про неї можна за посиланням https://is.gd/lQVmWF.

Більше інформації про платіжну безпеку та правила кібергігієни читайте на сайті НБУ та Держспецзв’язку #КібербезпекаФінансів: https://promo.bank.gov.ua/payment-security/.

kiberbez2.jpg