Краматорське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області повідомляє

Наказ МОЗ України від 17.03.2011 р. «Про затвердження санітарних норм та правил утримання територій населених місць», дія якого поширюється на відносини, що виникають в сфері благоустрою, передбачає санітарне очищення територій населених місць.

Санітарне очищення – це комплекс заходів, в т. ч. прибирання території з метою запобігання шкідливого впливу на здоров’я людини.
Наразі комунальними службами громади активно ведеться робота по косовиці бур’янів, що може вплинути на зменшення кількості алергічних захворювань та укусів кліщів, які наразі реєструються.

Стосовно кліщів відомо, що вони живуть у високій траві та кущах. Небезпека кліщів у тому, що вони можуть переносити та передавати збудників небезпечних захворювань, зокрема бореліоз (хвороба Лайма) та кліщовий енцефаліт.

В зв’язку з цим Краматорське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області рекомендує підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності та підпорядкування а також мешканцям Дружківської територіальної громади, долучитися до відповідних заходів.