Санітарний стан водойм на території Дружківської громади

На сьогоднішній день офіційно діючих пляжів у Дружківській громаді не визначено але зупинити бажаючих охолодитись у водоймах в спекотні дні неможливо.

05.06.2024 Дружківською філією ДУ «ДОНЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ» у рамках моніторингу поверхневих водойм проведені дослідження якості води річок Кривий Торець Казенний Торець на вході та виході з міста, в районі колишнього пляжу.

Отримані результати лабораторних досліджень показали, що якість води у всіх точках відбору за мікробіологічними, хімічними показниками такими як: запах, прозорість, азот амонійний, нітрити, нітрати, нафтопродукти, феноли, хром трьох- та шестивалентний відповідає встановленим нормативам але, як і в попередні роки, спостерігалися перевищення гранично-допустимих концентрацій по мінералізації, сульфатам, хлоридам, залізу.

Високий вміст зазначених хімічних речовин (перевищення до 5 разів) може викликати у людей проблеми зі шкірою (сухість, свербіж, та інше), тому при невідповідності якості води поверхневих водойм встановленим нормативам, радимо утримуватися від купання в таких водоймах.