До уваги батьків та законних представників дітей з інвалідністю

Управління соціального захисту населення Дружківської міської ради нагадує про можливість отримання дітьми з інвалідністю послуг з реабілітації за бюджетні кошти.

Ми закликаємо батьків чи опікунів, котрі виховують дітей з інвалідністю, скористатися цією важливою для здоров’я дитини можливістю. Здійснення реабілітаційних заходів допоможе дитині в майбутньому та створить умови для якісного життя як у вузькому родинному колі, так і в суспільстві в цілому.

Для забезпечення дитини з інвалідністю реабілітаційними послугами одному із батьків дитини чи її законному представнику необхідно звернутися до управління разом із заявою та надати такі документи (із пред’явленням оригіналів):
• паспорт громадянина України заявника;
• документ із зазначенням даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника;
• свідоцтво про народження дитини (після досягнення 14 річного віку – паспорт громадянина України);
• документ із зазначенням даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини;
• документ, який підтверджує статус дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування;
• індивідуальну програму реабілітації дитини, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
• виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою МОЗ.

Надання реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю здійснюється реабілітаційними установами, перелік яких розміщено на веб-сайті Мінсоцполітики (www.msp.gov.ua) у розділі «Особам з інвалідністю» - «Реабілітація дітей з інвалідністю».

Більш детальну консультацію щодо відшкодування вартості реабілітаційних послуг можна отримати за телефонами управління: 5-36-97, 0661059369.

Графік роботи управління: понеділок – четвер з 8.00 до 17.00, в п’ятницю з 8.00 до 16.00.