До уваги представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та виконавців комунальних послуг!

Наразі документи для призначення субсидій і пільг можна подавати онлайн, а перерахунок їх розміру здійснюється автоматично.

З минулого року спрощено процес звернення за призначенням житлової субсидії (постанова Кабінету Міністрів України від 13.06.2023 № 601). Для призначення житлової субсидії людина подає лише спрощену заяву «в один клік», а органи Пенсійного фонду самостійно з офіційних джерел здійснюють збір та обробку відомостей, необхідних для призначення виплати.

Як подати спрощену заяву на житлову субсидію через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України
https://portal.pfu.gov.ua дивіться за посиланням — https://t1p.de/duthf.

Також на вебпорталі успішно діє Електронний кабінет управителів, об’єднань та виконавців комунальних послуг.

Сервіс дає можливість дистанційно і з мінімальними витратами часу надавати Пенсійному фонду України необхідну інформацію про послуги, які надають ОСББ, управителі та виконавці комунальних послуг конкретній родині. Процес обробки такої інформації автоматизований.

Тобто член домогосподарства звертається до Пенсійного фонду України із заявою, а органи Пенсійного фонду самостійно з офіційних джерел здійснюють збір та обробку відомостей, необхідних для призначення відповідних соціальних виплат.

Для своєчасного отримання особами, які мають право на субсидії і пільги, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та деяким виконавцям комунальних послуг потрібно подати до Пенсійного фонду інформацію, необхідну для призначення відповідних виплат.

Перелік осіб, які можуть звернутися за призначенням субсидії — https://t1p.de/nmpqs.

Більше інформації про субсидії дивіться за посиланням — https://t1p.de/9hwxe.

За матеріалами Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

photo_2024-07-11_10-35-13.jpg