На прес-конференції підводилися підсумки та пропонувалися послуги служби зайнятості

17 липня в редакції газети «Дружківка на долонях плюс» відбулася прес-конференція за участю директорки Дружківського міського центру зайнятості Людмили Кравченко. Підводячи підсумки діяльності центру за І півріччя поточного року, пані Людмила підкреслила: «В умовах дії воєнного стану Дружківський міський цетр зайнятості працює в частково-дистанційному режимі та продовжує надавати соціальні послуги і пропонує клієнтам активні програми і фінансову підтримку.

Ринок праці міста, який зазнав значних змін внаслідок військової агресії російської федерації, потребує ефективної взаємодії з роботодавцями для збереження робочих місць та створення нових в усіх ланках бізнесу».

Вона зазначила, що з початку року послугами Дружківського міського центру зайнятості скористалися 1452 особи, з них 1114  мали статус безробітного. 100 роботодавців надали інформацію про 471вакансію.  Було працевлаштовано у І півріччі 408 шукачів роботи міста. З них 70 ВПО з компенсацією витрат роботодавцям на оплату праці, 13 осіб з інвалідністю з компенсацією витрат роботодавцю за облаштування робочих місць, 5 безробітних працевлаштовано на нові робочі місця з наданням компенсації роботодавцям на оплату ЄСВ. Поповнюється «Армія відновлення». Згідно укладених договорів здійснено 1193 направлення для участі у суспільно корисних роботах.

142 безробітних проходили професійне навчання в ЦПТО Державної служби зайнятості та у роботодавців. Ваучери на навчання отримали 50 зайнятих осіб за професіями: медсестринство, охоронник, кухар, продавець продтоварів та іншими. В рамках програми «Власна справа» було розглянуто 9 заяв на отримання мікрогранту для започаткування або розвитку бізнесу. Начасі ведеться активна співпраця з міжнародною гуманітарною організацією MercyCorps.

Людмила Кравченко відповіла на запитання, які надходили онлайн на гарячу лінію, акцентувала увагу на електронних засобах для отримання актуальної інформації. Це чат-боти у Telegram «Єдине вікно: помічник ВПО» https://t.me/VpoHelper_bot  і Viber. Також зорієнтує щодо створення умов для працевлаштування осіб з інвалідністю #інформаційний_бюлетень, розроблений з метою підвищення рівня обізнаності про послуги служби зайнятості людям з інвалідністю.

Директорка Дружківського міського центру зайнятості подякувала редактору інтернет-видання «Дружківка на долонях плюс» Антону Зайцеву за співпрацю і запевнила містян, що фахівці центру і надалі задовольнятимуть кожне звернення по допомогу.