Інформація щодо профілактики харчових отруєнь в умовах відключень електроенергії
На сьогодні харчові отруєння є серйозною проблемою, особливо в умовах частих перебоїв зі світлом, які можуть призвести до порушення умов зберігання продуктів.
Нестабільне електропостачання може значно вплинути на безпеку харчових продуктів:
- Продукти, які потребують зберігання при певній температурі, можуть зіпсуватися, якщо холодильник або морозильна камера працюють неналежним чином.
- При підвищенні температури зберігання харчових продуктів, збільшується ризик розмноження патогенних мікроорганізмів.
В умовах регулярних відключень електроенергії суб’єктам господарювання необхідно дотримуватись таких правил:
- Встановіть резервне джерело живлення: майте генератор, акумуляторну батарею або сонячну панель, щоб підтримувати роботу холодильників та морозильних камер під час відключень електроенергії.
Детальніше (https://www.facebook.com/photo/?fbid=491033836950887&set=a.168556135865327)