Підтримка ВПО, що мешкають на території Дружківської громади

Сьогодні під головуванням Петра Шушвалова пройшло чергове засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Дружківській міській військовій адміністрації, на якому обговорили питання пов’язанні із життєзабезпеченням ВПО.

Під час засідання голова Ради ВПО зазначив, що в місці компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб зареєстровано 27 внутрішньо переміщених осіб, станом на 21.08.2024 15 осіб тимчасово евакуйовані, фактично проживають 12 осіб. Майже всі вони є особами похилого віку та перемістилися до нашої громади з «гарячих точок» або тимчасово окупованих територій Донецької області.

На засіданні була присутня Голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Краматорській районній державній адміністрації, районній військовій адміністрації Наталя Карачор, яка заздалегідь привітала всіх присутніх з Днем знань і наголосила на необхідності приділяти особливу увагу патріотичному вихованню дітей починаючи з наймолодшого віку та першочерговому вирішенню питання ВПО за усіма напрямками роботи (працевлаштування, освітні або медичні послуги тощо).

Членів ради ознайомлено з рішеннями Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України від 09 серпня 2024 «Про діяльність Рад з питань внутрішньо переміщених осіб Одеської області».

Робота з покращення умов для поживання ВПО триває.

photo_2024-08-30_14-48-40.jpg

photo_2024-08-30_14-48-41 (2).jpg