Управління соціального захисту населення Дружківської міської ради інформує!

23 серпня 2024 року Урядом прийнято постанову № 968 «Про внесення до деяких постанов Кабінету Міністрів України змін щодо зменшення обігу паперових документів для надання деяких видів державної соціальної підтримки».

Внесеними змінами, які набули чинності з 1 вересня 2024 року, передбачено зменшення обсягу паперових документів, які подаються громадянами під час їх звернення за призначенням державних соціальних виплат та допомог.

Значна кількість інформації, яка необхідна для призначення соціальних виплат і допомоги, вже цифровізована і наявна в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери (далі - ЄІССС).
Та інформація, яка вже є в ЄІССС, буде підтягуватись з цієї системи автоматично. Відтак не потрібно наново її підтверджувати і подавати паперові документи.

Тобто людині, яка вже отримувала виплату чи допомогу і дані якої внесено до ЄІССС, щоб переоформити її (або оформити нову) достатньо буде звернутись із заявою та пред’явити документ, який посвідчує особу. Решту інформації працівник управління соціального захисту населення Дружківської міської ради зможе отримати завдяки цифровим рішенням.

Консультації з зазначених питань можна отримати за телефонами управління соціального захисту населення Дружківської міської ради: 5-36-97, 0661059369.