11 жовтня 2024 року відбудеться онлайн-трансляція Другого Конгресу жінок Донеччини «Від рятування до миробудування»

11 жовтня 2024 року о 09:30 розпочнеться Другий Конгрес жінок Донеччини «Від рятування до миробудування», організований ГО «SMARTA» і Донецькою обласною державною адміністрацією за підтримки ООН Жінки в Україні.

Цьогорічний Конгрес стане важливою платформою для обговорення ключових тем, що стосуються наслідків війни, таких як вимушене переміщення, травматичний досвід, зростання рівня насильства щодо жінок тощо, а також для висвітлення важливої ролі жінок у подоланні гуманітарної кризи в регіоні та напрацювання стратегії для посилення їхньої участі в процесах відбудови та відновлення України.

Захід об’єднає 130 представниць активного жіноцтва Донеччини, представниць та представників Уряду і парламенту України, регіональної та місцевої влади Донецької області, сектору безпеки і оборони, українського та міжнародного політикуму, бізнесу, донорських організацій і медіа.

Ключові теми, які будуть обговорюватись під час заходу:
• Вплив війни на жінок та дівчат;
• Жіноче лідерство і гендерна рівність під час війни;
• Пріоритети безпеки та стійкості в рамках Національного плану дій 1325;
• Роль жінок у відновленні Донеччини після війни.

За підсумками заходу буде ухвалено Резолюцію, яка окреслить спільні цілі й зафіксує рекомендації для різних рівнів влади та громадянського суспільства.

Запрошуємо всіх зацікавлених долучитись до перегляду онлайн-трансляції другого Конгресу жінок Донеччини «Від рятування до миробудування».

Для перегляду онлайн-трансляції пропонуємо зареєструватись за посиланням (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfoEG-q631HuTRApmnLG2hhB4hIsUmYVcy9D75_sIVcWxvLog/viewform) і на зазначену електрону адресу буде направлено нагадування про початок заходу та посилання для підключення.
З програмою Конгресу можна ознайомитися за посиланням (https://drive.google.com/drive/folders/1ChAaANPQRM8fRxo9tEINO8S7IZeTSmdb).